2011. febr. 28.

A legjobb zenelejátszó alkalmazások Androidra



Music Player Pro




A Music Player Pro egy egyszerű alternatíva lehet a gyári zenelejátszó helyett, melyben több funkcióval, illetve jóval szebb grafikus felülettel találkozunk. Ilyen funkciók: a lemezborítók, dalszövegek automatikus letöltése, valamint a last.fm scrobble lehetőség. A kezelőfelület személyre szabása igen egyszerű, mivel kilenc különböző, előretelepített felületet találunk a beállításban, illetve a számos a widget közül kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelőt. 


doubleTwist




A doubleTwist igen nagy hévvel tört be az Android piacra, mivel sokan úgy gondolták, hogy ez az alkalmazás elhozta számunkra az "iTunes-t". És hogy miért gondolták ezt?  Mivel a PC-s verzióval lehetőségünk nyílik arra, hogy vezeték nélkül szinkronizáljuk zeneszámainkat telefonunkkal ( ahogyan ezt az iTunes teszi az iOS készülékekkel). Az AirSync funkcióért egyelőre 5.00$ ellenében juthatunk hozzá. Emellett maga az alkalmazás nagyon gyors és kellemes, kezelőfelülete egyszerű és letisztult. 

Music (mSpot)




A Music alkalmazás, melyet az mSpot cég fejleszt nagyon hasonlít az előbb bemutatott doubleTwist zenelejátszóra. A Marketen csak ezzel a mondattal jellemzik a programot: "iTunes in the cloud". Magyarán a készülékünk zenekönyvtárát, lejátszási listáját akárhol, akármikor szinkronizálni tudjuk az mSpot szervereivel, ahová már korábban felöltöttük zenegyűjteményünket. Az app mindenki nagy örömére ingyenes, viszont ennek az ára az, hogy nem is kapunk olyan szépen kidolgozott kezelőfelületet mint a doubleTwist-nél.


Cubed [aka ³]


A Cubed egy forradalmian új kezelőfelülettel rendelkező zenelejátszó alkalmazás, melynek szimpla használata is egy élmény. A beállításokban rengeteg látványos opció közül válogathatunk, hogy miszerint szeretnénk mozgatni a kockánkat. Habár a mostani verzió még béta stádiumban van, semmiféle fennakadás, hiba nem tapasztalható a működésében. A grafika egyszerűen gyönyörű, mely zavartalanul fut gyengébb készülékeken is. A 4.5-ös értékelése,melyet 15.000 embertől kapott, talán sejtet valamit...


Miui



Bár a MIUI Player-t nem találjuk meg a Market-on belül (A MIUI Custom romok egyik előre telepített appjáról van szó), de ettől függetlenül jogosan éreztük, hogy nyugodtan besorolható a legjobb zenelejátszók közé. Akit érdekel letöltheti innenaz XDA fórum jóvoltából. A MIUI Player tipikusan jó példája azoknak az alkalmazásoknak, melyeknek rendkívüli esztétikussága, látványossága nem megy a funkcionális tudására.  

Poweramp


A Poweramp minden kétség nélkül az Androdos zenelejátszók egyik nagyágyúja. A legtöbb beállítási lehetőséggel ez a player rendelkezik, a többi hasonló alkalmazás csak csöndesen megbújik az árnyékában. Ez a legjobb választás ahhoz, hogy a lehető legnagyobb zenei élményt préseljük ki telefonunkból. A fő funkciók közül ki kell emelni a 10 sávos grafikus equalizert, a számos lejátszási lehetőséget, illetve azt hogy a megszokottnál sokkal több fájltípust képes kezelni. Az alkalmazás telepítése után természetesen számos widget közül választhatunk, illetve szinkronizálhatjuk last.fm fiókunkkal is.


Winamp



A Winamp egyike azon klasszikus zenelejátszó programoknak, melyek az évek során milliós rajongói bázisra tettek szert. Mint tudjuk eredetileg ez egy PC-s alkalmazás, melyet a webóriás AOL fejleszt. A Winamp mint sok más lejátszó is, képes szinkronizálni zenefájljainkat azt asztali programunkkal WiFi-n keresztül. Ezenkívül itt is lehetőségünk van a last.fm scrobble funkciót igénybe venni, valamit a SHOUTcast szolgáltatást is, amellyel online rádióadásokat tudunk hallgatni. Egyelőre béta stádiumban van, de komolyabb hibákkal nem találkozhatunk. 


via appstorm


9 megjegyzés:

Unknown írta...

meridian player mért maradt ki?:) Én azt használom régóta mivel abban elsők között jelent meg a folder browsing lehetőség.

Névtelen írta...

A Mort Player magasan a legjobb androidos zenelejátszó. A Mort miatt van androidos telefonom :)

Névtelen írta...

Plusz egy a Mortnak, ráadásul ingyenes!

Névtelen írta...

Miui nagyon jó csak Galaxy mini-n az Album és a Playlist ikonok fele lemarad ..gondolom a képernyő miatt :( funkciot nem zavar de irritál, h nem látszik így töröltem :S

Smithy írta...

N7player

Van videó is, nézzétek meg, mert csak lestem, hogy ilyen létezik. Ja és ingyenes, amit már végképp alig hittem el...

Ez az a fajta, ami 5 csillagból, 10-es. :D

Unknown írta...

@Smithy: Köszi az észrevételt, már mi is beszámoltunk azóta róla:
http://www.droidground.hu/2012/02/n7-music-player-egy-igeretes.html

eXploRe4ctor írta...

Talán érdemes lenne ezekkel, az itt megemlített lejátszókkal kiegészíteni a listát! Én a Mort-ot nem ismerem, az N7Playerhez viszont: +1!

Unknown írta...

@eXploRe4ctor: köszi az emlékeztetőt. Gondolkozunk a cikk frissítésén, hiszen sokat változott azóta a piac.Addig is, itt érdemes szétnézned: http://www.droidground.hu/search/label/zene

biciklisvandor írta...

Mindegyik gagyi, az összes létezőt kipróbáltam, a Stellio mellé egyik sem állhat. Annál találtam csak tökéletes hangzást, de az olyan szintű volt, hogy komolyan mondom, 48 órát egyfolytában hallgatnom kellett mikor letöltöttem, nem ettem, nem aludtam, nem tusoltam. sajnos próbaverzió volt, lejárt a próbaidő, azóta kínlódok, hogy letöltsem unlockerrel, de a 4.4-est nem találtam még meg, fontos, merrt a többi verzió nem szól ilyen jól.

Megjegyzés küldése